Miljövänligt är inte detsamma som ofarligt

Eftersom alltfler människor tänker på miljön och vill vara med och skydda den, frågar också alltfler efter städprodukter som inte skadar luften, marken eller vattnet när de går ut i avloppet eller avdunstar i luften.

Det finns nu exempelvis gott om miljömärkta tvätt- och rengöringsmedel. För att kunderna lättare ska hitta de miljövänliga produkterna finns i handeln märket BRA MILJÖVAL på hyllkanterna.

En sak är viktigt att förstå när det gäller kommer till att köpa hem rengöringsmedel för städning. Det som är bra för miljön är inte alltid per automatik bra för människan. Sätt alltså inte likhetstecken mellan "ofarliga rengöringsmedel" och miljövänliga. 

Låt oss ta ett exempel: Kaustiksoda bryts ned i naturen och kan därför klassas som ofarligt för miljön. Men kaustiksoda är ett av de mest frätande medel som finns, farligt för ögon, svalg och kontakt med huden.

Många barn har skadats när de trott att det vita pulvret var något sött och gott och smakat på det. Vid oriktig hantering kan varan explodera. Kan i kontakt med andra ämnen eller vid oriktig hantering börja brinna eller explodera.

Läs alltid på om de medel du köper till hemmet och var alltid försiktig som princip. 

 

6 jan 2017


Få offert på städtjänster

Hemstädning
Flyttstädning
Storstädning
Kontorsstädning
Fönsterputs

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fler sidor

Städtips och annat smått och gott från bloggen:

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)