Priser - vad kostar det att anlita städhjälp hemma?

Eftersom vi är ett förmedlingföretag har vi ingen exakt prislista att erbjuda dig. Däremot kan det vara skönt att få en uppskattning av priset. Och få lite bättre koll på vad som påverkar olika kostnader.

Det grundläggande som avgör priset är frekvens och yta. Eller mer enkelt uttryckt: hur ofta du vill ha städatoch vad för slags yta du vill ha städat. Men det finns även ett par andra faktorer som spelar roll.

Här listar vi alla de vanligaste.

- Kvadratmeter. Tio kvadratmeter tar såklart mindre tid att städa än trettio (allt annat lika). Grundregeln är däremot ju fler kvadratmeter som ska städas, desto billigare blir det per kvadratmeter.

- Frekvens. Hur ofta vill du att städfirman ska komma? En gång i veckan? Varannan vecka? Eller fler/färre tillfällen?

- Omfattning. Om du exempelvis vill att städfirman även ska putsa fönster, ta hand om tvätt eller utföra andra hushållssysslor, så blir det givetvis en större kostnad. Eller om det gäller en storstädning

- Läget på din bostad. Ligger din bostad avsides, dvs långt ifrån tätorten, så kan det bli dyrare. Av den enkla anledning att städföretaget kommer behöva lägga mer tid och pengar på transporten till och från din bostad.

Prisexempel

För att skapa en mer konkret bild av vad en vanlig hemstädning kan gå loss på har vi gjort en enkel tabell. I vår tariff tar vi avstamp i städning i Danderyd som är ca 70 kvm. Behovet är en grundläggande städning utan speciella tillägg. Vi har räknat med att varje städtillfälle tar ca 2-4 timmar.

  • Städning varje vecka: 1 800 - 3 600 kr per månad efter RUT-avdrag.
  • Städning varannan vecka: 1 600 - 2 300 kr per månad efter RUT-avdrag.
  • Städning en gång i månaden: 600 kr - 1200 kr per månad efter RUT-avdrag.
30 nov 2016


Få offert på städtjänster

Hemstädning
Flyttstädning
Storstädning
Kontorsstädning
Fönsterputs

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fler sidor

Städtips och annat smått och gott från bloggen:

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)