Städa bör man, annars dör man?

Är inte livet för kort för att hålla det smutsfritt?

Vare sig man vill det eller inte, städa måste man för att slippa kaos. Och städa bör man också göra för sitt eget välbefinnande. Man kan städa på många olika sätt. Och det går att städa utan att överanstränga sig. Även om vi alltid rekommenderar att lägga någon tusenlapp i månaden på att få professionell städhjälp, såsom hemstädning veckovis eller någon gång i månaden.

Motvilligt men viktigt

Den som motvilligt sätter igång med städning i första hand satsa på det som är viktigt för att mera sällan ägna tid och krafter åt sådant som mest är "småmutsigt".

Tänkt på det här när du städar:

1. Bort med smuts, damm och kvalster

Se till att få i första hand få bort damm och smuts. Damm kan vara irriterande för astmatiker och damm och smuts i springor och vrår kan vara en härlig miljö för småkryp och kvalster. Vilket blir extra viktigt om du är kvalsterallergiker. Däremot är det ju ingen som mår fysiskt illa om fönstren är lite oputsade

2. Bort med badrummsbakterier

Gör rent i badrummet och se till så att kylskåpet inte innehåller gamla matrester, eftersom smutsränder i badkar och gammal mat i kylskåpet kan vara grogrund för bakterier. Om däremot de eventuella kopparkastrullerna på köksväggen eller silverpokalerna i vitrinskåpet inte putsas varje månad, så är det inte något som någon kan bli sjuk av.

Mao: se till så att hemmet är rent - inte bara ser rent ut.

29 nov 2016


Få offert på städtjänster

Hemstädning
Flyttstädning
Storstädning
Kontorsstädning
Fönsterputs

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fler sidor

Städtips och annat smått och gott från bloggen:

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)