Vad för slags försäkring bör städföretaget ha?

Det här med försäkringar kan vara en djungel att navigera i. Dels har du ju egna försäkringar som täcker eventuella skador eller olyckor i hemmet - såsom en vanlig hemförsäkring. Men det finns också försäkringar som städföretaget bör ha om de ska arbeta i ditt hem. För vad händer om företaget gör sönder något, låt säg under en hemstädning eller flyttstädning? Här reder vi ut begreppen.

Ansvarsförsäkring

En ansvarsförsäkring är en försäkring som företaget tecknar. Ansvarförsäkringen är till för att täcka eventuella skador eller olyckor som företaget har orsakat - och där kunden kräver företaget på skadestånd. Utöver att försäkringsbolaget kompenserar kunden i form av pengar, har de även en skyldighet att utreda skadeståndsskyldigheten, samt att företräda den försäkrade i en rättegång om så krävs. Som kund hos ett städbolag bör du alltid kontrollera att företaget ifråga har en ansvarsförsäkring. Be bara att få titta på en kopia på försäkringsbrevet.

Allriskförsäkring

Som privatperson kan du komplettera din ordinarie hemförsäkring med en allriskförsäkring. Denna kallades för i tiden för drulleförsäkring - en namn som alltjämt lever krav i folkmun. Poängen med denna försäkring är att den gäller även om du själv råkar ha sönder något hemma. Bokar du en hemstädning eller storstädning är du ju oftast inte själv hemma under städtillfället. Därför bör du i första hand se til så att städbolaget du anlita har en ansvarsförsäkring.

4 dec 2016


Få offert på städtjänster

Hemstädning
Flyttstädning
Storstädning
Kontorsstädning
Fönsterputs

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fler sidor

Städtips och annat smått och gott från bloggen:

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)